Transport GRATUIT pentru comenzile de peste 200 de lei.

Antonio Momoc

Antonio Momoc este conferențiar doctor la Fa-cultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Uni-versitatea din București (FJSC-UB). A fost decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, în peri-oada 2020-2024, și director al Departamentului de An-tropologie culturală și Comunicare, între 2016-2020. Este licențiat în jurnalism (FJSC-UB) și în științe politi-ce (FSPA-UB); are un doctorat în sociologie (FSAS-UB) și două masterate, în științele comunicării (FJSC-UB) și în științe politice (SNSPA).
Este autor de cursuri la Universitatea din București: Introducere în Comunicare Online/Introducere în Comu‑ nicarea online și Transformarea Digitală, New media și Comunicare politică; Marketing politic; Publicitate elec‑ torală; Electoral Campaigns, Fundamente ale Științelor Sociale. În 2004 a fost selectat la o bursă de specializa-re în campanii electorale, în Amsterdam, la Amsterdam Maastricht Summer University-AMSU, unde a studiat relația dintre internet și democrație cu consilierii ameri-cani Phil Noble și Joe Trippi.
Împreună cu sociologul Zoltán Rostás a lansat, în 2007, la Curtea Veche, volumul de interviuri de istorie orală Activiștii mărunți (istorii de viață). În 2012, a pu-blicat la Curtea Veche cartea de autor Capcanele politi‑ ce ale sociologiei interbelice. Școala gustiană între carlism și legionarism, având la origini teza de doctorat O isto‑ rie politică a Școlii Sociologice de la București. Cu Zoltán Rostás a coordonat în 2013, la Curtea Veche, volumul de inteviuri Bișnițari, descurcăreți, supraviețuitori. În 2014 a publicat la Adenium studiul Comunicarea 2.0. New media, participare și populism. Împreună cu Ionuț Butoi, Adriana Ștefănel, Dan Podaru, a coordonat Ro‑ mânia protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni, la Meridiane Publishing, Iași, 2019. Împreună cu Alexan-dra Bardan și Gheorghe Anghel a coordonat, în 2022 la Editura Tritonic, volumul Mass media din comunism pe înțelesul tinerilor.
Din octombrie 2010 până în martie 2013 a avut o bursă europeană FSE pentru o cercetare în domeniul științe ale comunicării când a investigat relația dintre populiști, dezinformare și new media. Ca bursier post-doctoral, a locuit câteva luni la Roma, în 2012, a cercetat la Universitatea LUISS „Guido Carli” sub coordonarea profesorilor Michelle Sorice și Leonardo Morlino și a utilizat rezultatele cercetării sale în cartea Comunicarea 2.0. New media, participare și populism, ediția din 2014, Adenium, Iași.
În 2013 a avut o bursă SUSI în SUA, la Ohio Uni-versity, E.W. Scripps of Communication. Acolo a studi-at jurnalism participativ și new media sub coordonarea profesorilor Mary Rogus, Hans Meyer, Bill Reader, Ja-tin Srivastava și Robert Stewart. În 2022 a avut o bur-să Fulbright la Ohio University, E. W. Scripps College of Communication, School of Journalism unde a stu-diat rolul media alternative în democrațiile contem-porane sub coordonarea profesorilor americani Edith Dashiel, Directoarea Departamentului Jurnalism și Jatin Srivastava, Directorul Institute for International Journa-lism. Volumul de față include rezultate din proiectul de cercetare Fulbright „The Role of Alternative Media in Contemporary Democracies”. A publicat în 2023, la Tritonic, cartea Comunicare politică și Internet. Populism și criza democrației liberale.
Antonio Momoc are o experiență media semnifica-tivă în jurnalism de radio, televiziune și online. Între 2017-2019 a moderat și realizat, la TVR Internațional, emisiunea Articolul VII. Între 2004-2010 a fost redactor și prezentator de emisiuni la Radio Info Pro, Media Pro; între 1997-2004 a fost reporter, redactor, prezentator de știri și realizator de emisiuni la Radio București, Societa-tea Română de Radio. A moderat emisiuni talk-show pe internet la Radio Lynx, în 2007-2008.

Afișez toate cele 3 rezultate

COȘ DE CUMPĂRĂTURI 0

Adăugat la lista de dorințe