Mozaicul de mărturii aflate sub semnătura Părintelui Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Constanța, îmbină cu autentic rafinament shakespearian atât descrieri pline de umor, cât și dramatice, într-un stil inconfundabil și personal. Este o lectură captivantă; acea lectură pe care pur și simplu nu poți să o lași din mână, care te ține agățat și care reușește să te treacă prin toate stările cunoscute unui fin cititor, de la râs la plâns, de la emoție la relaxare și nu în cele din urmă, la uimire și admirație, narațiunea derulându-se la fel de real ca într-o piesă jucată la scenă deschisă, într-o interacțiune față către față. Nu lipsesc micile picanterii și amănuntele dulci prin care Părintele Iustin ar putea fi autorul unor piese de teatru de mare succes, pe care le-aș intitula sugestiv: Călugării din tomberoane, Vorbesc fără să exprim esențialul, Drăguță, sper că m-ai vorbit de bine, Porumbelul voiajor și multe altele pentru că toate aceste scrieri rezumă destinul unei personalități și al societății noastre.
Iulian D –
O carte care merită și poate fi citită la orice vârstă, scrisă într-un stil inedit și care te ține în priză ca și cum ar fi un roman de aventuri! Printre cele mai bune pe care le-am citit până acum. O combinație între aventură, biografie și autobiografie, cu început, dar fără sfârșit!
DANIELA –
Excelent scris, cu descrieri foarte amănunțite, care îți antrenează mintea într-un adevărat film. Am lăcrimat puțin, am râs de câteva ori cu poftă, am citit pe nerăsuflate. În carte sunt cu adevărat pagini de pateric romanesc . Am savurat dialogurile cu marii nosti Sfinti, parinti mari ai ortodoxiei românești, părintele Teofil Paraian, părintele Arsenie Papacioc, părintele Iustin Pârvu, fiecare din ei contribuind, de-a lungul timpului, la formarea tânărului de atunci și autorul acestei cărți, părintele Iustin Petre.
Cucerit fiind de harul acestor mari părinți și cu dorința de a „îmbătrâni ca dânșii”, tânărul călugăr ajunge pe plaiuri dobrogene la numai 20 și un pic de ani, unde îl întâlnește pe „ierarhul sau”, Arh. Teodosie Petrescu. În carte sunt descrise întâmplări adevărate, care l-au marcat și i-au stârnit profunda admirație față de acest mare om, dedicat trup si suflet întregii comunități dobrogene și implicat în sporirea ortodoxismului pe aceste meleaguri.
Recomand cu încredere!
Luminita Mihai –
O carte scrisă cu sufletul! Amintiri care vor dăinui pentru veșnicie. E minunat că au fost consemnate pentru cei care vor veni. Nu o poți lăsa din mână; alternând povestiri de-ale ucenicului și de-ale ierarhului, ești într-un maraton de informații care conturează imagini despre locuri, evenimente, trăiri. De la coperta luminoasă până la așezarea în pagină, calitatea hârtiei și exprimarea plină de har și iubire părintească formează un dar din inimă pentru inimi! Mulțumim! Părintele oferă autograf scris cu stiloul!
Miriam Zlate –
Părintele Iustin Petre sau Părintele Iustin cel Tânăr, ucenic al Părintelui Iustin Pârvu – este un autor foarte talentat!
Se joacă cu cuvintele, se joacă cu poveștile, pentru ca în cele din urmă să se joace cu emoțiile noastre!
Părinte, felicitări! Felicitări! Felicitări!